Як вибрати розкладний диван?

Кутовий диван F111 від Delavega
Що потрібно, аби обрати ідеальний розкладний диван для своєї оселі? Є декілька важливих пунктів, на які потрібно звернути увагу під час вибору. Аби диван повністю відповідав вподобанням всіх мешканців, був комфортним в користуванні, органічно виглядав в інтер'єрі та служив довго, рекомендуємо обирати меблі в перевірених магазинах та у відомих виробників, наприклад - на сайті фабрики-ательє м'яких меблів Delavega https://delavega.ua/divani/rozkladni-divani.

Фабрика м'яких меблів Delavega виконує розробку моделей, створює м'які меблі в індивідуальному кольоровому та тканинному виконанні, за індивідуальними розмірами. Якість розкладного дивану від цієї компанії гарантована найкращим обладнанням, технологіями, якісними матеріалами та ретельним наглядом протягом всього процесу виробництва.

Кутовий диван F44

8 правил, які допоможуть вибрати розкладний диван:

1. Зроби точні заміри та зверни увагу на пропорції

Розміри. Переконайтеся, що диван підходить за розміром для обраної кімнати та є достатньо вільного місця для пересування, коли він розкладений. Чи не створює перевантаженості та незручності. Бажано, щоб завжди залишався вільний підхід до дивана, до інших меблів, до кімнатних дверей. Подумайте, чи не доведеться переставляти журнальний столик або крісло, під час розкладання.

Якщо ви купуєте розкішний великий диван, а при цьому вітальня невелика, то ви й ваші рідні не зможете вільно пересуватися. А те, що позбавляє нас свободи, робить нас знервованими, а кімнату невиразною, навіть якщо меблі дуже красиві.

Пропорції. Вибір меблів завжди починається з продумування планування та вимірювання кімнати. Це особливо важливо при купівлі прямого або кутового розкладного дивана, бо це один з габаритних предметів у приміщенні. Знайдіть місце новому дивану та оцініть його розміри відносно розміру кімнати. При купівлі трикутного, або універсального, дивана заздалегідь вирішіть, правий чи лівий кут дивана буде розкладним.

Кутовий диван Халле

2. Якість спального місця

На якість посадкового(спального) місця в розкладному дивані впливає його товщина, використані матеріали та тип. Дехто любить м'якіше, а декому комфортніше відпочивати на більш жорсткому дивані. Посадкове місце може бути розділене на частини або мати суцільний матрац, і на це також важливо звернути увагу під час вибору.

Від того, як часто диван буде використовуватися для сну, залежить що обрати за наповнювач: пружинний блок підійде для дивана для сну, пінополіуретан — для сидіння.

3. Обери механізм трансформації дивана

Механізм розкладання - це про те, наскільки легко та плавно розкладається диван та наскільки просто кожен член вашої сім'ї зможе ним скористатися. Дослідіть найпоширеніші механізми розкладання, щоби вибрати найбільш зручний для вас:

  • Акордеон: спинка опускається і розкладається вздовж дивана, сидіння висувається вперед.
  • Дельфін: сидіння висувається вперед, а спинка опускається на звільнене місце. Утворюється пласка поверхня для сну.
  • Єврокнижка: під час використання спинка опускається назад, а сидіння висувається вперед, утворюючи комфортне спальне місце.
  • "Клік-кляк" — є модернізованою версією механізму «книжка», основна відмінність — два додаткові механізми, що дозволяють регулювати бічні частини дивана. "Клік-кляк" виключно надійний і простий у використанні.

В розкладних диванах від Delavega використовують механізм трансформації для щоденного сну Sedaflex (Седафлекс).

Обери механізм трансформації дивана

Обери механізм трансформації дивана .

Як вибрати розкладний диван?

4. Матеріал для оббивки

Виберіть матеріал, який буде міцним та зручним у догляді, обов'язково надійним для повсякденного використання(флок, шеніл, мікрофібра). Впевніться, що він відповідає обраному стилю у квартирі, поєднується з вашим інтер'єром. Враховуйте наявність в домі не тільки маленьких дітей, а й домашніх улюбленців. Можливо для ваших м'яких меблів знадобиться тканина "антикіготь".

Якщо є можливість разом з диваном замовити додатковий захисний чохол, рекомендуємо скористатися такою послугою. Це вбереже ваші меблі від пилу та бруду, захистить від вигоряння.

Delavega А40 - класичний розкладний диван з широкими підлокітниками

5. Обирай стійкий та міцний каркас дивана

Якщо ви купуєте меблі для себе, навіть не на дуже тривалий час(хоча, зазвичай, ми купуємо диван не на один рік), обов’язково враховуйте міцність та матеріал його каркаса. Сучасні меблі виготовляються з різних матеріалів від пластика до деревини, але виконані з натуральної деревини та металу найміцніші.

Деревина — недешевий, але один з найкращих матеріалів. Виробники, що відповідають за якість своїх меблів та дають на них гарантію, найчастіше використовуть у виробництві саме деревину. Такі меблі реально відновити навіть через багато років експлуатації. За деревом просто доглядати, що важливо.

Каркас дивана Delavega A111 виконаний з особливо міцного букового бруса

6. Зверни увагу на додаткові функції в дивані

Чим може бути доукомплектований розкладний диван та чи потрібно це саме вам? Подивимось:

  • ящик для білизни,
  • тумби зі сховищами в боковинах,
  • ніши та полички в боковинах,
  • наявність висувного мінібару,
  • модульні конструкції додатково доповнюються пуфом або козеткою,
  • спеціальний захисний чохол від забруднень та пилу.

Зважте, чи потрібні вам додаткові опції. Вони часто підвищують ціну виробу, і витрати будуть виправданими, якщо доповнення справді корисні.

Кутовий диван FP111 від Delavega

7. Дизайн та колір

Переконайтесь, що колір дивану добре поєднується з тоном вашої кімнати, і декором, який вже є. Якщо кольори будуть конфліктувати, ваше приміщення виглядатиме непривабливо, навіть, якщо диван комфортний і добре продуманий. Якщо сумніваєтеся та не можете визначитися з кольором, обирайте однотонний диван в спокійній кольоровій гамі або нейтральних відтінків.

8. Ергономіка

Користуватися вашим розкладним диваном доведеться різним людям. Тому до того, як купити ту чи іншу модель, врахуйте потреби всіх потенційних користувачів: можливо для літніх людей треба обрати не дуже високу і глибоку модель, м'якше чи твердіше. Найправильніше буде перевірити диван наочно, декілька разів сісти/лягти та встати, відчути оббивку, покласти під спину подушки. Слухайте свої відчуття.

М'який диван для дому та офісу

Поради

Пошукайте відгуки про виробника та вподобану модель дивана. Відгуки інших покупців допоможуть зробити вибір, звернуть увагу на нюанси, які ви не побачили самостійно.

Запитайте у консультанта точні габаритні розміри дивана в складеному і розкладеному вигляді, склад тканини та вид наповнювача.

Розгляньте вартість меблів і свій бюджет. Звісно, що витрати на покупку мають бути в межах запланованої суми. Це не означає, що треба купувати найдешевше. Переважно, на вартість меблів впливають ціни на матеріали, з яких вони зроблені. Чим дешевша модель, тим менш якісні матеріали, тим коротше життя такого дивана, тим більше ризиків, що що-небудь неочікувано зламається або порветься. Оберіть для порівняння різні варіанти диванів у відповідному ціновому діапазоні, зважте всі пункти та купуйте найкращий для вас.

Не варто купувати об'ємні, дуті дивани. Вони перевантажують інтер'єр і давно не актуальні. Навпаки, дивани з прямими лініями і зрозумілою формою пійдуть в будь-який інтер'єр.

Дерев'яні підлокітники — застаріла деталь диванів давно минулих років. Не розглядаємо, не обираємо.

Якщо вам хочеться акцентів — додайте до оздоблення кольорові подушки.

Висновок:
Обирайте розкладний диван на власний смак. Визначте свої пріоритети: дизайн, комфорт, ціна, легкість в користуванні та догляді, функціонал, екологічність, безпека, термін служби. Врахуйте свої потреби та вимоги, щоб знайти диван, який найкраще їх задовольняє.
DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .