3 вагомі причини купити інверторний кондиціонер

3 вагомі причини купити інверторний кондиціонер

Перший інверторний кондиціонер з'явився в 1981 році, і асортимент техніки цього типу спочатку був обмежений. Сьогодні інверторний кондиціонер air-conditioner.ua купити можна для приміщень різної площі, з великим набором додаткових функцій, а інверторними компресорами оснащуються стандартні та дизайнерські моделі. Іноді покупців бентежить більш висока ціна, ніж у неінверторних кондиціонерів того ж бренду й аналогічної потужності.

Різниця в ціні пояснюється тим, що конструкція інверторних кондиціонерів більш складна, роботою компресора управляє мікропроцесор, який регулює кількість обертів двигуна. Якщо бюджет жорстко обмежений, цілком можна купити традиційний кондиціонер – добротну, функціональну та досить надійну техніку. Але якщо різниця в кілька тисяч гривень не є критичною, краще вкласти гроші у покупку інверторного кондиціонера, більш досконалого та економічного.

Інверторний кондиціонер у вітальні

Причина №1. Менше витрата електроенергії

Хоча компресор інверторного кондиціонера працює постійно, а неінверторного – періодично відключається, модель інверторного типу за добу споживає приблизно на 30% менше енергії, ніж неінверторна аналогічної потужності. Справа в тому, що кількість обертів неінверторного компресора не регулюється, споживана потужність теж залишається незмінною протягом усього часу роботи.

А кількість обертів двигуна інверторного компресора та споживану ним потужність дуже гнучко регулює електроніка. Чим більше фактична температура відхиляється від заданої, тим інтенсивніше робота компресора:

  • інверторний компресор споживає максимальну потужність тільки деякий час після включення, коли працює в інтенсивному режимі, щоб швидко охолодити або обігріти повітря в приміщенні;
  • велику частину часу працює на малих обертах, цього достатньо для підтримки досягнутої температури;
  • якщо навантаження на кондиціонер зростає (включають техніку, яка нагріває повітря, відкривають двері), кількість обертів збільшується.

Ще один енерговитратний вузол кондиціонера – вентилятор, швидкість якого можна регулювати. У деяких системах доступно до 7 швидкостей, в інших регулювання взагалі безступінчасте. Гнучке регулювання швидкості обертання вентилятора теж забезпечує економію енергії.

Модель кондиціонера інверторного типу за добу споживає на 30% менше енергії, ніж неінверторна аналогічної потужності.

Чому варто встановити інверторний кондиціонер

Причина №2. Повноцінний обігрів взимку

Усі спліт-системи можуть працювати в режимі обігріву, але неінверторні моделі (за рідкісним винятком) можна вмикати тільки в заморозки до -7°С, а інверторні – в мороз до -15°С. Можна купити тепловий насос, який замінить обігрівач найсуворішої зими, і зможе працювати в мороз до -25°С і навіть при більш низьких температурах (окремі лінійки). Традиційну для кондиціонера функцію охолодження повітря в спеку така кліматична техніка теж виконує, але основне її призначення – саме обігрів.

Інверторний кондиціонер у заміському будинку

Причина №3. Коливання температури непомітні

Неінверторний компресор після досягнення потрібної температури вимикається та знову включається, коли вона відхиляється від заданого значення на 2°С. Перепади досить відчутні. Постійна робота інверторного кондиціонера https://air-conditioner.ua/uk/invertornye-kondicionery/ в енергозберігаючому режимі спрямована на підтримку температури, її коливання не перевищують 0,5°С.

Також варто згадати, що за рахунок відсутності постійних включень і виключень інверторний компресор не так швидко зношується та не так сильно шумить. Це додаткові аргументи на користь покупки інверторного кондиціонера.

Інверторний кондиціонер в скандинавському інтер'єрі

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .