Стільці для кухні: тренди та напрямки в дизайні

Стільці для кухні: тренди та напрямки в дизайні

Стільці для кухні - це не просто елемент гарнітура. Від їх ергономіки, форми, кольору, матеріалу, з якого вони вироблені, залежить і ваш особистий комфорт, і те як виглядатиме вся кухня. Популярними є стільці для кухні, що виготовляються переважно з натуральних матеріалів, таких як дерево або метал, та пластику. Моделі стільців для кухні краще обирати в магазинах з великим асортиментом, наприклад - на сайті інтернет-магазину Bonro bonro.ua/ru/dim-i-sad/stiltsi-dlya-kukhni.

Трендові кольори мають унікальні відтінки, пастельні та яскраві. Обираючи ту чи іншу модель стільця, важливо врахувати її зручність та функціональність.

Сучасні стільці для кухні зазвичай мають мінімалістичний дизайн. Актуальність стільців залежить від загального стилю кухні та ваших уподобань. Найвдалішими будуть варіанти, які добре поєднуються з вашим інтер'єром та відображають індивідуальний стиль.

Загальні напрямки в дизайні стільців актуальні у 2024 році:

Мінімалізм та сучасний стиль

Прості та елегантні стільці з гладкими лініями та нейтральними кольорами залишаються популярними. Лаконічні форми з мінімальним декором будуть актуальні для сучасних інтер'єрів.

Скандинавський стиль

Стільці з чистими лініями, нейтральними, природними кольорами та матеріалами, що асоціюються з простором, світлом та чистим повітрям. Саме такі переваги мають моделі представлені в магазині Bonro:

  • дерев'яний або комбінований (дерево+метал) каркас,
  • прямі ніжки,
  • ергономічна форма спинки та сидіння,
  • можуть мати жорстку або м'яку обивку,
  • мають подушку на сидіння,
  • нейтральні кольори та відтінки, що підійдуть до будь-якого інтер'єру,
  • максимальне навантаження 120 кг.

Стілець Bonro

Ще кілька прикладів стільців для кухні у скандинавському стилі:

Стілець "Wishbone" (Шпажка) - цей стілець розроблений данським дизайнером Гансом Вегнером. Він має характерний вигнутий задник спинки у формі "шпажки" або пташиного крила, виконаний з натуральної деревини та відмінно поєднується зі скандинавським стилем.

Стілець "Нордмира" - стілець має типовий скандинавський дизайн із кістяними ніжками та відкритою спинкою з ротанга. Дарує комфорт та розслабленість.

Стілець "J77" від дизайнерів Данії - це приклад збалансованого класичного дизайну, де головний герой - деревина. Він має просту спинку з характерними перетинками та невеликим заглибленням. Сидіння з деревини.

Стілець "Sibast №7". Він гармонійно впишеться у скандинавський інтер'єр завдяки своїй мінімалістичній естетиці.

Стілець "Wishbone" (Шпажка)

Стілець "J77" від дизайнерів Данії

Стілець "Sibast №7"

Натуральні матеріали

Екодизайн не зменшує темпів поширення. Стільці з натуральних матеріалів, таких як деревина, ротанг або бамбук, зберігають свою популярність завдяки природній естетиці та обов'язково підкреслять натуральний характер вашого інтер'єру.

Комбінації матеріалів

Стільці з поєднанням різних матеріалів, таких як метал, дерево та текстиль, додають динамічності та більшої складності дизайну.

Яскраві кольори та геометричні візерунки

Якщо ви схильні до сміливіших рішень, стільці з яскравою оббивкою або геометричними візерунками можуть стати вам в нагоді. Стільці в ніжних пастельних тонах додадуть ноти ніжності та свіжості до кухонного простору.

Геометричні форми

Стільці з нестандартною геометрією, наприклад, з незвичайними спинками, ніжками або підлокітниками, додають інтер'єру оригінальності та привертають до себе увагу.

Змішування стилів

Тренд на змішування різних стилів та епох в інтер'єрі може також позначитися на виборі стільців. Якщо у вас десь на горищі чи антресолях є цікаві стільці, спробуйте інтегрувати їх в дизайн кухні. Буде однозначно оригінально та індивідуально.

Ергономічний дизайн

З урахуванням підвищеної уваги до комфорту та здоров'я, великий попит є на стільці з ергономічним дизайном, що дозволяють вашим м'язам відпочити та розслабитися, поки ви сидите.

Wishbone Chair

Стілець "Tolix"

Ще декілька популярних моделей стільців для кухні

1. Eames Chair: стільці Eames DSW мають характерний вигляд з сидінням із пластику та з характерними ніжками. Створені дизайнерами Чарльзом та Реєм Імсами у 1950 році, стільці Eames DSW стали культовим зразком дизайну в меблевій індустрії і є ним і сьогодні. Вони мають простий та елегантний дизайн і чудово підходять для скандинавського інтер'єру.

Стілець Eames DSW в інтерь'єрі

Однією з нових розробок є стілець-крісло Eameas Plastic Armchair. Цей оригінальний стілець має підлокітники, а найголовніше, його ніжки обладнані полозами з деревини, та прикріплені до основи з хромованого металу.

Стілець-крісло Eames Plastic Armchair

2. Ghost Chair (Стілець "Привид"): цей стілець із прозорого полікарбонату має легкий та невидимий дизайн, який підходить для різних стилів інтер'єру.

Ghost Chair (Стілець "Привид")

3. Стілець "Tolix": був розроблений французьким дизайнером Ксав'є Паулеком. Спочатку він створювався як промисловий стілець, але завдяки своєму лаконічному дизайну в металі, "Tolix" все частіше знаходить собі місце у сучасному скандинавському інтер'єрі.

Стілець "Tolix".

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .