7 тенденцій у дизайні сучасного интер'ера, що впливають на вибір дверей для дома

7 тенденцій у дизайні интер'ера

Сучасний інтер'єр поєднує напрямки, тенденції та інноваційні технології без абсолютного дотримання єдиної філософії дизайну. Елементи інтер'єру адаптуються під індивідуальні уподобання, поєднуються стилі. Замість традиційної композиції в інтер'єрі формується її сучасне сприйняття.

1. Чіткі лінії

Незалежно від того, що ви оберете: жорстку геометрію чи м'які, вигнуті форми - лінії завжди повинні бути чіткими та зрозумілими. Повертаються в інтер'єри арки, що додає в сучасні помешкання елегантність та вишуканість. З'являються аркові дверні та віконні отвори. Правильно підібрані двері, високі стелі, великі вікна та колірні блоки допоможуть досягти гармонії в сучасних просторах.

Білі двері. Таунхауз в Лондоне

7 тенденцій у дизайні сучасного интер'ера .

2. Максимальний комфорт

Багато з нас вже довгий час живуть та працюють вдома. Виявилося, що хороші умови та комфорт сильно змінюють якість нашого життя взагалі. Ми почали більше цінувати свій домашній затишок. Тенденція не змінюється:

  • Встановлюємо двері й створюємо відокремлену зону. В залежності від стилю приміщень та мети, це можуть бути двері прихованого монтажу, розсувні системи, моделі зі склом чи класичні. З'являється можливість, за необхідності, створити затишну, ізольовну зону для відпочинку чи роботи. Якщо питання з вибором дверей для вас актуально, рекомендуємо подивитися за посиланням https://holz.ua/ua/dveri/mezhkomnatnye/shopby/color-belyj в мережі магазинів Holz.
  • Додаємо в інтер'єр м'які та ергономічні меблі.
  • Текстиль натуральний, текстурований, приємний на дотик. Штори блекаут.
  • Наповнюємо дім улюбленими ароматами.

7 тенденцій у дизайні сучасного интер'ера: максимальний комфорт

3. Глибокі та складні відтінки в тренді

Складні, насичені відтінки темних кольорів зберігають популярність в оздобленні інтер'єрів. Незалежно від того де використовуються похмурі Moody Hues - чи це акцентна стіна або повністю кімната, меблі чи дверні групи - ефект завжди приголомшливий. Двері прихованого монтажу в кольорі стіни просто розчиняться та не привертатимуть зайвої уваги. Але є й протилежний варіант: контрастні, акцентні двері в нейтральному інтер'єрі - це сучасно та сміливо. Насичений колір дверей додасть яскравості та підкреслить стриманість всього приміщення.

Обрані інститутом Pantone на 2023-2024 роки кольори: насичені, темні відтінки бордового(Red Dahlia, Viva Magenta), земляні(Burnt Sienna, Doe, Hot Fudge), фуксії(Rose Violet), синього(Eclipse), зеленого(Forest night), фіолетового(Sparkling Grape), сірого(Lava Smoke).

Білі міжкімнатні двері – універсальне рішення для більшості інтер'єрів.

Двері прихованого монтажа

7 тенденцій у дизайні сучасного интер'ера.

Глибокі та складні відтінки в тренді - обираємо колір дверей

Глибокі та складні відтінки в тренді.

4. Вінтаж в сучасному інтер'єрі

Тенденція поєднувати вінтажні, традиційні предмети з новітніми технологіями та сучасними матеріалами набирає обертів. Час плине, у кожного з нас залишаються речі, які вже більше ніж просто старі предмети інтер'єру - це спогади, добра пам'ять, історія. Тому обов'язково зберігаємо, шукаємо баланс та використовуємо в дизайні.

Еклектика - дуже цікавий, повний творчості стиль, що сподобається багатьом. Тут індивідуальність на першому плані, бо у кожного з нас старі, вінтажні предмети різні, кількість та стиль їх також різні. Пропорції сучасного та вінтажного в інтер'єрі також відмінні та залежать від уподобань.

Наприклад: можна встановити сучасні дверні групи та системи, великі вікна, актуальні світильники й додати декілька старовинних меблів. А можна комбінувати класичні дверні групи, декоровані фактурним текстилем вікна, старовинні меблі, але додати сучасне освітлення та модні кольори, предмети меблів з металу або скла. Різні комбінації дають відмінний від інших результат.

Двері Grandeco Novely-01

5. Багатофункціональність

Сьогодні багатьом з нас доводиться жити, вчитися і працювати просто з дому, такі реалії. Потреба в житлі, що може швидко змінити свій функціонал та призначення, росте і ця тенденція збережеться ще довго. В дизайні все частіше можна побачити проєкти, що розширюють можливості приміщень: спальня перетворюється на тренажерну залу, обідня кімната може використовуватися в якості домашнього офісу; відкриті планування зонують перегородками або встановлюють розсувні двері.

В меблях також примітні тенденції: розкладні дивани, висувні секції корпусних меблів, модульні системи в м'яких меблях, різноманітні трансформери, дворівневі конструкції.

7 тенденцій у дизайні сучасного интер'ера

6. Текстура натуральної деревини

Ця тенденція є продовженням тренду на екологічність та природність в дизайні. В сучасних проєктах текстура деревини використовується в багатьох напрямках:

  • оздоблення стін панелями або рейкою,
  • двері з амбарної дошки,
  • рейка для зонування приміщення,
  • комбінація натурального шпону цінних порід дерева з об'ємними МДФ накладками в корпусних меблях,
  • столешні з дерева залиті епоксидною смолою,
  • покриття для підлоги,
  • декор.

Деревина прекрасно комбінується з більшістю матеріалів та кольорів, має багато плюсів, а її популярність невпинно росте.

Сучасні двері з текстурою та кольором деревини

7. Стриманість та мінімалізм

Досягти комфорту завдяки технологіям, а не речам. Так, технології полегшують нам життя та вивільняють час, тому обов'язково використовуємо їх і непомітно вводимо в інтер'єр. Вбудована техніка, ніші, лаконічні фасади, стримані, елегантні кольори, натуральні матеріали та тканини дозволять компенсувати високу технологічність в інтер'єрі.

Що потрібно знати, щоби обрати двері правильно:

  • стиль дверей,
  • колір,
  • розмір та форму дверного отвору,
  • покриття двері (матеріал).

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .