Дитяче крісло: на що звернути увагу при виборі

Як правильно обрати комп'ютерне крісло для дитини

Під час виконання домашнього завдання або просто гри за комп'ютером, дитина довгий час проводить, сидячи на стільці. Сьогодні більшість інтернет-магазинів, що спеціалізується на продажі меблів, пропонує широкий асортимент дитячих комп'ютерних крісел. Подібні моделі забезпечують повноцінну підтримку хребта дитини, дають змогу рівномірно розподілити навантаження на не зміцнілі м'язи, формують правильну поставу, усунуть у майбутньому проблему із зором.

Для своєї дитини ви зможете придбати комп'ютерне крісло у різній колірній гамі, а також дизайні. Усі знають, що дітям подобаються яскраві та барвисті меблі. Сучасні виробники врахували ці потреби і почали випускати спеціальні серії з фотографіями мультиплікаційних героїв і улюблених персонажів казок.

Головне при виборі дитячого комп'ютерного крісла

Комп'ютерне крісло для дівчинки

Дитячі комп'ютерні крісла –особливості вибору

Обираючи зручне крісло для школяра, необхідно враховувати фізіологічні особливості дитини, такі як зріст, вага та вік.

Крісло JUNIOR GTS PL55

Самі по собі дитячі моделі мало чим відрізняються від дорослих, проте майже всі крісла оббиті гіпоалергенною тканиною. Існує ціла низка параметрів, обумовлених вимогами безпеки дитини, а також необхідності збереження її здоров'я. Обов'язково зверніть увагу на такі характеристики виробу:

  • Ергономічність конструкції. Допомагає уникнути сильних навантажень на хребет дитини, тому слід обирати продуману і ергономічну модель.
  • Відсутність підлокітників. Якщо ви виберете стілець без підлокітників, то це буде гарантією, що дитина спиратиметься на стіл.
  • Наявність спеціальних потовщень на спинці допоможе притримувати хребет у правильному положенні.
  • Крісло повинно регулюватися за висотою, нахилом спинки і глибиною сидіння, що стане запорукою комфорту. Визначити відповідну висоту допоможуть найпростіші розрахунки. Згідно зі встановленими стандартами сидіння для школяра зростом 110-120 см має перебувати на рівні 32 см від підлоги. У міру дорослішання дитини на кожні 10 см її зросту до розташування посадкового метра необхідно додавати по 3 см.
  • Наявність пружного сидіння, яке після сидіння легко відновлює форму.
  • Вибирайте крісла зі скошеним краєм – це дасть змогу уникнути затиснення вен на ногах.
  • Безпека. Багато дитячих моделей оснащені механізмами гойдання і обертання, наявністю коліщаток та підлокітників. Такі крісла цілком підійдуть для підлітків, але дошкільнятам і дітям молодшого шкільного віку вони протипоказані. Малюкам підійдуть стійкі моделі на чотирьох ніжках без додаткових опор у вигляді підлокітників. Основа має бути обтяженою, що забезпечить додатковий захист від перекидання.

Крісло FALCON GTS CPT PM60

Крісло ROLLER GTS MW1

Якщо ви оберете правильне крісло, то це стане гарантією того, що ваша дитина виросте здоровою і з правильною поставою. Відсутність відповідних комп'ютерних меблів для сучасного школяра може загрожувати проблемами з хребтом.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .