Як заощадити житловий простір у будинку

Як заощадити житловий простір у будинку

Якщо ви є власником маленького будинку, не варто перейматись. Сьогодні виробники пропонують увазі споживачів різні варіанти меблів. Тому ви зможете облаштувати будь-яке приміщення так, що у ньому залишиться достатньо вільного місця для пересування.

Одними з популярних виробів для таких випадків є модульні кутові шафи купе. Вони мають достатньо переваг, дізнавшись про які ви навряд чи утримаєтесь, щоб не купити собі такий гардероб.

Стильна кутова шафа

Функціональність

Конструкції легко вписуються в різні інтер'єри кімнат. Так, кутові шафи купе в передпокої не захаращують простір. Проте за розсувними дверцятами можна сховати все необхідне:

  • демісезонне, літнє, зимове взуття;
  • пальто, куртки, плащі;
  • шапки;
  • парасольки;
  • сумки.

На нижніх полицях можуть зберігатись засоби для наведення ладу в квартирі.

Конструкція може бути умісною на кухні. В ній зручно розміститься кухонне приладдя, мала побутова техніка. У ванній шафа невеликого розміру ненав’язливо приховає нішу з водопровідними трубами.

Поставивши шафу купе кутову для спальні у відповідній кімнаті, ви отримаєте місце для зберігання одягу, постільних приналежностей. Кутові вироби для дитячої можуть відрізнятись габаритами, зовнішнім та внутрішнім оздобленням. Але вони дозволять зручно розмістити речі малечі, книжки та численні іграшки.

Шкаф-купе угловой "Виват"

Функціональність кутової шафи купе

Заощадження простору

Кутова конструкція не займає багато місця. Навпаки, так дизайнери вирішують питання з кутів та простінків, які в квартирі найчастіше пустують. Вироби добре стають навіть у малих приміщеннях – там, де звичайним варіантам не розміститися.

Роками раніше в просторих кімнатах у куті встановлювали дві шафи, перпендикулярні одна одній. Сьогодні такі рішення вважаються невдалими:

  • Доступ до певної частини одного з елементів незручний.
  • Якщо конструкції лише стикаються одна з одною, а не перекриваються, місце в кутку залишається порожнім.

Замінивши дві окремі конструкції на кутову шафу купе, ви однією дією вирішите усі питання. Адже зручні форми та двері дозволять дістатися до кожного закутку.

Лаконічна кутова шафа купе

Максимальна експлуатація внутрішнього простору

Перевага меблів полягає і в тому, що їх висота може сягати від підлоги до стелі. Весь цей простір можна задіяти для зберігання. Тут розмістяться одяг із взуттям, пилосос, дошка для прасування, відео- та аудіоапаратура. Зовнішньо компактний виріб може вміщувати антресолі, певну кількість полиць, ящиків, вішалок, штанг.

В залежності від габаритів та задуму, у дитячій кутовій шафі купе до спальні вийде сховати навіть спальне місце з письмовим столом. А при наявності дзеркальних дверей, дитина, за потреби, зможе користуватись дзеркалом. Воно також візуально збільшить кімнату, додатково заощадить простір.

Кутова шафа в спальній кімнаті

Зонування приміщення

Навіть кутова шафа купе до спальні допоможе зробити в квартирі зручне перепланування. Для цього її використовують як елемент, який поділить приміщення на різні зони. Особливо це може знадобитись в однокімнатних та квартирах-студіях, де одна кімната найчастіше одночасно є вітальнею, кабінетом та спальнею.

Незалежно від того, яку модель шафи купе ви замовите в інтернет-магазині KoronaMebel, кімната із згладженими кутами виглядатиме надзвичайно. Г-подібні, трикутні, з п'ятьма кутами, трапецієподібні – усі вони здатні стати родзинкою інтер’єру. Особливо якщо на фасаді буде розташований фотодрук або піскоструминний малюнок.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .