У чому різниця між спліт та мульти спліт-системою

Спліт- система та мульти спліт-система кондиціонерів

Часто перед майбутніми покупцями кондиціонерів гостро стоїть питання — що саме вибрати: спліт чи мульти спліт-систему. Нижче у матеріалі ми розповімо про відмінності обох варіантів, а також позначимо плюси та мінуси тієї та іншої системи установки.

Основні визначення

Спліт-система — комплекс, що складається з одного внутрішнього та одного зовнішнього блоку. Використовується у приміщенні будинку чи квартири.

Мульти спліт-система — передбачає наявність одного зовнішнього та декількох внутрішніх блоків, пов'язаних між собою.

Здається, що для якісного створення якісного клімат-контролю у будинку краще вибрати другий варіант. Однак тут є кілька нюансів.

Спліт-системи

Мульти спліт-система кондиціонування на 3 кімнати

Ціна питання

Іноді покупці вважають, що дешевше купити мульти спліт-систему, ніж три стандартні кондиціонери з одним зовнішнім і внутрішнім блоком. Найчастіше ціна за той та інший вид товару буде однаковою, а іноді мульти спліт-система буде ще й дорожчою.

Спліт система

Більш тиха робота мульти-спліт

Це помилка. Справа в тому, що один зовнішній блок мульти спліт-системи обслуговує три та більше внутрішніх. Тому має потужніший компресор і вентилятор конденсатора.

В середньому зовнішній агрегат має потужність 7-9 кВт, що видає досить високий рівень шуму. Він порівняно відчутніший, ніж звуки, що видаються зовнішнім блоком стандартного кондиціонера, потужність якого найчастіше не перевищує 2,6 кВт.

Спліт-система VS мульти спліт-система кондиціонування

Зручність експлуатації

Багато користувачів вважають, що система з одним зовнішнім блоком і декількома внутрішніми зручні в експлуатації. Тут є свій наріжний камінь.

Справа в тому, що немає можливості використовувати всі три кондиціонери всередині приміщення в різних режимах. Вони працюватимуть або на охолодження, або на обігрів. А ось з декількома пристроями спліт це цілком можливо, особливо в міжсезоння, коли в одному приміщенні потрібно підтримувати режим охолодження, а в іншому – зігрівати місце для комфорту людей.

Мульти спліт-систему можна замовити лише в спеціалізованих фірмах, коли звичайні кондиціонери у Тернополі продаються в магазинах техніки.

Мульти спліт-система зручніша в монтажі

Це не завжди так. Врахуйте, що міжблочна траса для стандартної спліт-системи часто не перевищує 5 метрів погонних, в той час як один зовнішній блок і три внутрішніх вимагатиме більшої кількості витратних матеріалів. Бо кабелі доведеться тягнути до кожного з них.

Це спричинить витратність як фінансову, так і фізичну під час встановлення мульти спліт-системи.

Спліт система VS мульти спліт-система кондиціонування.

Естетика

Окремим пунктом виносимо естетику від встановлення мульти спліт-системи. Справа в тому, що всі транзитні ділянки міжблокових трас тягнуться безпосередньо під стелею кімнат.

Якщо кондиціонери встановлюють ще до капітального ремонту, приховати комунікації можна підвісними панелями. Якщо ж монтаж системи відбувається після капітального ремонту, то приховати все від сторонніх очей не вдасться.

Який би варіант ви не вирішили вибрати, матеріали для ремонту й побутову техніку можна знайти в асортименті магазина Алло в Тернополі. Компанія пропонує вигідні ціни, швидку доставку і неповторну систему лояльності.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .