Фарби, що світяться: нюанси вибору

Люмінесцентні (люмінофорні) фарби для оформлення стіни

Фарби, які світяться в темряві, присутні на ринку близько 100 років, але більш широко почали використовуватися тільки в останні 40. Отже, де б можна було використовувати цей тип фарби?

Якщо планується дитяче свято або вечірка Хеллоуїн, шкільний проект, тоді найкращий варіант прикрасити свято — фарба, що світиться в темряві. Вони ефективні при нанесенні на обличчя або тіло, а також можуть застосовуватися до багатьох інших поверхонь. Застосування фарби, що світиться, сьогодні дуже популярно.

Світлонакопичувальна фарба в магазині використовується для безлічі типів проектів, але перед тим як купити її, необхідно врахувати кілька моментів. Головне — тип поверхні, яку необхідно пофарбувати. Це важливо, оскільки вони не універсальні, і не всі марки можна використовувати на всіх типах матеріалів.

Також потрібно подумати про силу світіння і про те, як довго воно необхідне.

Фарби, що світяться: нюанси вибору

Які бувають фарби

Люмінесцентна фарба створює прекрасні світлові ефекти. Яскраво світить при слабкому освітленні або без нього. Ці фарби широко використовуються в декорі і в практичних цілях. Світиться вона, завдяки присутності фосфору, який являє собою хімічні речовини, що накопичують енергію при світлі для виділення в темряві.

Використання фарби може бути різним у залежності від мети. Щоб визначитися з видом фарби, досить знати, що входить до її складу:

  1. Флуоресцентні емалі. Під впливом УФ-променів світяться забарвлені ділянки. Якщо вимкнути ультрафіолетове світло, ефект втрачається. Флуоресцентна обробка на основі акрилової безпечна. Ці фарби часто використовують для оформлення нічних клубів, барів і кафе.
  2. Люмінесцентні (люмінофорні) фарби. В їх основі — фосфор. Щоб фарба активно світилася 8-12 годин, їй вистачить зарядитися на освітленні 20 хвилин. Джерелом енергії може бути як штучне, так і природне світло.
  3. Світловідбиваючі фарби. Поверхня з такою фарбою світиться при активному освітленні. Такі фарби часто використовуються для позначення узбіч доріг, промислових зон, дорожніх знаків, попереджувальних знаків і меж ділянок.

Сьогодні існує безліч різновидів фарб, що світяться в темряві, кожна з яких спеціально розроблена для нанесення на тверді або м'які поверхні і відмінно підходить для стін, стель і металу. Інші можна наносити на різні типи тканин, а деякі — на тіло та обличчя.

Нещодавно була вироблена фарба, що світиться в темряві для косметичного використання, наприклад, для макіяжу.

Фарби, що світяться: нюанси вибору.

Світловідбиваючі фарби

Де застосовуються, основні переваги

Світлонакопичувальні фарби мають величезну область застосування:

  • в декоруванні інтер'єрів і меблів;
  • в оформленні транспортних засобів (велосипедів, автомобілів);
  • застосування у флористиці;
  • оформлення нічних розважальних закладів;
  • оформлення ландшафту.

Емаль вищої якості не токсична — її можна використовувати навіть для прикраси дитячих кімнат. Системи на основі фосфору можна використовувати як в приміщенні, так і на відкритому повітрі. Фосфор витримує високі та низькі температури та несприятливі погодні умови.

Фарба, що світиться, в дитячій кімнаті

Фарби, що світяться

Особливості фарб, що світяться

Невидима фарба, що світиться (невидимка) світиться при наявності токсичних речовин в її складі. Тому при виборі слід звертати увагу на сертифікацію якості. Фарба не завжди відповідає тону світла в темряві, при покупці потрібно читати інструкцію.

Багато виробників вказують термін дії подібних фарб від 20 до 30 років. На практиці часто вони перестають світитися раніше. Тому перед тим, як купити товар, слід звернути увагу на термін придатності. Ціна залежить від багатьох факторів, таких як область застосування, кількість і якість.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .