Де використовуються металеві круглі труби?

Металеві круглі труби

Труба з металу має великий попит для проведення ремонтних робіт будь-яких приміщень. Вона являє собою циліндричний різновид довгомірного прокату, що має порожнину всередині. Металеві труби виготовляються за допомогою рулонної сталі. Через це коштує даний виріб відносно небагато.

Металеві круглі труби за низькими цінами: https://metinvest-smc.com/ua/products/truba-kruglaya/.

Сфери застосування виробів

  1. Будівництво (укладення газопостачання).
  2. Прокладка комунікацій.
  3. Ремонтні роботи промислових споруджень.

Через співвідношення якості та ціни металеві труби - популярний матеріал для будівництва. Є можливість обирати товщину та довжину труби для тої чи іншої мети. Металеві конструкції, спроектовані за допомогою круглих труб, слугують довше та не схильні до передчасного зносу.

Прокладка електричної проводки.

Де використовуються металеві круглі труби

Круглі металеві труби використовуються для:

  • Будівництва трубопроводів. Матеріал витримує великий напір води та газових продуктів. Також труби використовують для нафтового постачання.
  • Монтажу електричних систем. Трубу експлуатують для виготовлення телефонних кабелів для захисту від зовнішніх впливів (сонце, волога і т.д).
  • В якості елемента металевої конструкції. Також виріб допомагає під час встановлення металоконструкцій різних типів: огорож, сварних конструкцій, болтових, винтових елементів.
  • Прокладки електричної проводки. Така система надійно захищена від природних впливів, тому слугує довгий час.

Круглі металеві труби можуть бути покриті антикорозійної фарбою, полімерними речовинами або оцинковані. Це допомагає зупинити передчасне зношування продукту та гарантує безпеку конструкцій, виготовлених з матеріалу.

Прокладка електричної проводки

Де використовуються металеві круглі труби?

Різновиди труб

Розмір

Існує декілька різновидів металевих круглих труб:

  • Труби невеликого розміру.
  • Середнього розміру.
  • Великого розміру.

Розподіл за класом

Крім того, деякі різновиди піддаються обрізанню кінців і зняттю задирок (труби першого класу), а інші формуються без заторцовки та зняття задирок (труби другого класу). Обидва види успішно піддаються обробці під час ремонтних робіт та слугують відмінним матеріалом для будівництва.

Види обробки труб

Також виробники пропонують наступні види обробки труб:

  1. Оцинкована труба. Використовується для монтажу з агресивними умовами (де присутні активні гази, рідини і т.п.).
  2. Відновлена труба. Даний тип краще експлуатується у конструкціях, що не мають багато навантажень (витримує до 25 атмосфер).
  3. Труби низьких класів. Використовуються для виготовлення огорож, обробки зовнішніх стін, будівництва тимчасових споруджень.
  4. Електрозварні труби. Використовуються для будівництва трубопроводів (побутових, промислових) і при ремонті різних металоконструкцій. Схильні витримувати великі навантаження.

Сфери застосування металевих круглих труб

Труби гарячого та холодного прокатування

Труби можуть бути гарячого та холодного прокатування. У першому випадку виріб нагрівається до певної температури, щоб сформувати циліндр. Ще гаряча труба гарно піддається будь-якій обробці. Вироби гарячого прокатування менш жорсткі, випускаються з великим діаметром та товстими стінками. Труби холодного прокату піддаються обробці вже після остигання. Прокат має високу точність габаритів. Виріб залишається чистішим зсередини та ззовні, а матеріал в ході виробництва можна покращити (за допомогою спеціального зміцнення).

Труби холодного прокату використовуються для ремонту та прокладки приміщень невеликих розмірів.

Кожен тип круглої металевої труби може бути експлуатований в тих чи інших умовах.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .