Жалюзі: сучасні тенденції оформлення вікон і не тільки

Акценті жалюзі на вікнах та дверях

Жалюзі - це насамперед практичність і ваш комфорт. Але сучасні технології та ідеї в дизайні зробили їх ще й надзвичайно впливовим декоративним елементом.

Зробити свій дім затишним та стильним водночас можливо, маючи великий вибір жалюзі в Києві та по всій Україні. Вид, матеріал, колір, розміри, місце кріплення жалюзі - все це має значення та суттєво змінює загальне враження від інтер'єру.

Які види жалюзі та ролет сьогодні актуальні та користуються попитом? Як можна змінити інтер'єр, додавши лише жалюзі?

Жалюзі-ставні з натурального дерева

Римські штори

Актуально

Горизонтальні жалюзі

Це найпопулярніший варіант серед жалюзі, який ще називають "венеційські". Конструкція їх міцна, надійна та зрозуміла. Змінюючи кут нахилу планок, ви з легкістю досягнете потрібного рівня затемнення або освітлення в приміщенні.

Горизонтальні жалюзі чудово корегують вузькі приміщення, "розтягуючи" їх в ширину - корисна властивість, якою можна скористатися.

Від дизайну інтер'єра та ваших потреб залежить, де саме будуть кріпитися жалюзі(на стіні чи на стелі) та з якого матеріалу вони виготовлятимуться. До речі, матеріал відіграє важливу роль в інтер'єрі і допомагає підкреслити настрій та обраний стиль.

Жалюзі з натурального дерева

Горизонтальні стандартні жалюзі

Вертикальні жалюзі

Ламелі вертикальних жалюзі, зазвичай виготовляють з пластика, алюмінію, дерева або тканини. Іноді поверхню тканини теж вкривають шаром пластика. Це значно спрощує догляд за жалюзі.

Вертикальні жалюзі візуально додадуть до вашої стелі декілька сантиметрів і додатково створять лінії зверху вниз навіть в зібраному стані.

Вертикальні жалюзі нейтрального еко кольору

Вертикальні жалюзі

Ролети та рулонні штори

Ролети та рулонні штори - одночасно поєднують якості класичних штор та жалюзі. Найчастіше їх виготовляють з тканини, але є варіанти й з бамбука, дерева, паперу.

Рулонні штори допомагають регулювати інтенсивність освітлення в домі швидко та легко: просто скручуючись до верху. Відповідно, щоби створити затемнення, потрібно їх розвернути.

Одним з різновидів таких штор є, так звані, рулонні штори"День-Ніч". Їх конструкція має два полотна, на яких присутні смуги з щільної тканини та легкої сітки. Ці полотна можуть зміщуватися одне відносно другого і створювати різні комбінації прозорих та щільних смуг. Таким чином ви регулюєте ступінь освітлення в оселі: від максимальної яркості до повного затемнення. При цьому сама штора залишається на місці повністю розкритою.

Тканинні ролети системи День-Ніч.

Тканинні ролети системи День-Ніч

Тканинні ролети

Екологічність

Тенденція на зменшення ризиків для природи під час виробництва набирає обертів. Екологічності приділяється увага вже не один рік по всьому світу. Під час вибору жалюзі, рулонних штор або ролет перевага надається матеріалам, що виготовлені з натуральної сировини:

  • вовна,
  • абака,
  • рафія,
  • льон
  • дерево
  • бамбук
  • джут.

Як використовують жалюзі в інтер'єрі?

Не тільки вікна можуть прикрашати жалюзі. Їх незвичне використання в меблях, декорі та оздобленні пропонуємо оцінити вам і, можливо, ви винайдете свій спосіб додати жалюзі в оформлення дому.

Жалюзі використані в оформленні дверцят шафи

Ширма-залюзі

Жалюзійна перегородка для зонування

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .