7 порад при виборі покриття для підлоги

Ламінат у вітальні з імітацією деревини

Мрієш зробити ремонт і потім не переробляти його кожні пів року? Хочеш гарну, добротну підлогу, але за прийнятні гроші? 7 порад при виборі покриття для підлоги будуть точно вам корисні.

1. Чи обов'язково вирівнювати підлогу?

Ламінат, дошка, вініл та паркет - для цих матеріалів перепад висот чутливий. Нерівності на підлозі призводять до появи скрипу, щілин, пагорбів у підлоговому покритті. Меблі, встановлені на кривій підлозі, подарують вам багато неприємних сюрпризів:

  • перекошені дверцята шаф, що самостійно відкриваються;
  • слабка фурнітура;
  • столи, що гойдаються під вагою;
  • диван або крісло, що стоять криво;
  • коротке життя самих меблів.

Якщо так вийшло, що підлога у вас нерівна, краще обирайте ковролін або лінолеум.

2. Хороша підлога – дороге задоволення?

Так! Якісне та безпечне покриття для підлоги не буде дешевим. Але термін служби таких матеріалів значно вищий, а зовнішній вигляд набагато привабливіший. Погодьтеся, легше переклеїти шпалери або перефарбувати стіни, ніж перестелити підлогу.

Тому, ще на стадії дизайн-проєкту закладіть максимальну суму на покупку покриття для підлоги хорошої якості.

3. Покриття для вітальні

Для невеликої вітальні дизайнери рекомендують вибирати покриття для підлоги нейтральних відтінків, яке буде фоном для розташованих там меблів і декору.

Чим просторіша вітальня, тим більш помітною та активною буде підлога. Тут не варто економити – зупиніть вибір на якісному, сучасному, стильному покритті. Наприклад, паркетна дошка або ламінат, що імітує деревину з чітко вираженою структурою.

Ламинат в гостиной.

Ламинат в гостиной

4. Дерево VS ламінат

Між натуральною деревиною та ламінатом обирайте:

  • дерево - якщо у пріоритеті натуральні матеріали, тактильні відчуття, екологічність;
  • ламінат - якщо на першому місці стоять експлуатаційні якості підлогового покриття.

Як показує практика, на дереві можуть залишатися сліди від крісел на коліщатках та кігтів тварин. Якщо вам подобається зовнішній вигляд дерева, тоді вибирайте ламінат 32-33 класу або мармолеум (Мarmoleum - натуральний лінолеум).

Технічний зазор для ламінату

При укладанні ламінату обов'язково виконуйте технічні зазори. Без них ламінат досить швидко почне скрипіти під час ваших пересувань по дому або ставати "горбом". Техзазори потрібні не лише вздовж стін, а й у тих випадках, коли труби опалення йдуть у підлогу. Навколо них теж робимо зазори.

Ламинат в студии

5. Маленьке приміщення - яка підлога?

Для невеликих приміщень хорошим рішенням буде вибір великоформатної плитки або дошки. Такий спосіб дозволяє візуально розширити простір, створити враження більшого обсягу, ніж є насправді.

Підлога з керамічної плитки

Крупноформатна плитка

6. Декілька покриттів в одному приміщенні можна?

Єдине покриття для підлоги у всій квартирі робить інтер'єр цілісним і сприймається як стильний, продуманий проєкт. До плюсів впевнено можна віднести відсутність поріжків та стиків різних покриттів.

Якщо є необхідність зонувати простір, виділити певну функціональну зону, можна використовувати додатковий вид покриття. Не варто городити в передпокої імітацію дверного килимка з плитки - виділіть нею "брудну" зону повністю або всю підлогу в передпокої. Повірте, це виглядає набагато красивіше та логічніше.

Так робити не треба: стик двох підлогових покриттів

Вибираємо покриття для підлоги

7. Ідеальне не ідеальне

Глянцева, біла або чорна (темна) підлога - варіант не для лінивих. У салоні під час покупки ви не завжди замислюєтеся скільки часу доведеться щодня виділяти на прибирання та полірування такої поверхні.

Згодні, такий ламінат або плитка виглядає ефектно, і в інтер'єрі з'являється стиль і смак. Але все це доти, поки глянець блищить і немає відбитків на поверхні, а з темної підлоги зібрано пил.

Найпростіші у догляді покриття для підлоги з матовими поверхнями та фактурою середніх тонів. Ви обов'язково оціните їхню безпроблемність і свій заощаджений час.

Чорна глянсова плитка на підлозі

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .