Тепла підлога – електрична, водяна чи інфрачервона? ТОП 5 запитань

Електрообігрів для всіх типів підлогового покриття
Встановити в кватирі чи будинку теплу підлогу – гарна та популярна ідея. І якщо цей факт не викликає сумнівів, то питання щодо типу теплої підлоги, нюансів її укладання, місць застосування та багато інших, не дають спокою и роблять нерви. Розберемось.

В яких приміщеннях рекомендована тепла підлога?

Холодні та вологі приміщення найчастіше потребують монтування теплої підлоги. Швидко прогріти та висушити підлогу та, взагалі, повітря в кімнаті, може знадобитися будь-якої пори року. Приміщення, де потреба в теплій підлозі максимальна:
  • передпокій - це допоможе створити теплову завісу біля вхідних дверей, швидко просушити промокло взуття або просто його прогріти до комфортної температури. Взувати теплі черевики чи чоботи набагато приємніше;
  • санвузол - ставати ногами на теплу підлогу після ванної або душа комфортно, та й висихає така підлога швидше. Для приміщень з високою вологістю це великий плюс;
  • кухня - найбільш відвідуване місце у будинку. У холодну пору року стояти на прохолодній підлозі (особливо якщо це керамічна плитка) то ще задоволення. Килими тут зустрічаються нечасто, а часу на приготування їжі, а іноді і на посиденьки, йде багато. Тепла підлога у такому разі здатна врятувати ситуацію;
  • дитяча кімната - діти люблять грати на підлозі, а значить буде багато приводів скористатися встановленою теплою підлогою.
Вітальня - зазвичай тут лежить товстий килим і немає підвищеної вологості, тому особливої ​​потреби в установці теплої підлоги немає. Але якщо інша система опалення в будинку відсутня, варто подумати про її монтаж.

Де не варто монтувати теплу підлогу?

Напевно, єдина кімната, де система опалення підлоги не потрібна і навіть не бажана, це спальня. На думку лікарів, для якісного сну людина має відпочивати за прохолодної температури. Встановлена тепла підлога в спальні призведе до сухості повітря. Через це вранці ви можете прокинутися з головним болем.

Який тип теплої підлоги краще вибрати для ванної кімнати?

Основних систем, що широко застосовуються квартирах і приватних будинках, три:

  • Електрична тепла підлога – найнадійніший варіант для ванної кімнати. Маючи якісну заводську ізоляцію, вона максимально захищена та екранована, стійка до впливу вологи. Ідеальна для квартир, де неможна монтувати водяну теплу підлогу. Дає можливість регулювати температуру нагріву.
  • Інфрачервона підлога взагалі не використовується для приміщень з підвищенною вологістю, а також для розміщення в клей або стяжку. Агресивні сполуки, що є в складі клея, розчиняють поверхню плівки, пошкоджуючи її та скорочуючи термін служби. Хочемо акцентувати увагу ще на одному моменті: інфрачервона плівка не має заземлення, а шви між плиткою не герметичні. Ситуація, коли вода регулярно потрапляє на підлогу ванної кімнати, може нести небезпеку для вашого здоров'я.
  • Водяна підлога не може використовуватися в квартирах, бо неможливо приєднати її до системи центрального опалення та через ймовірність протікання водяного контуру. Цей тип теплої підлоги демонструє найкращі результати в приміщеннях площею більше як 20 м2. До речі, монтаж системи такого типу вимагає підвищення рівня підлоги на 4-7 см і це також потрібно врахувати.

Чи можна укладати ламінат на теплу підлогу?

Ламінат - популярне покриття для підлоги в сучасних інтер'єрах. Але якщо ви хочете встановити систему обігріву "тепла підлога", необхідно контролювати температуру її нагрівання. Вона не повинна підніматися вище +26 С. Вища температура призведе до втрати кольору покриття та його деформації. Можливість контролювати ступінь нагріву є в системах: електрична тепла підлога та інфрачервона плівка. Під ламінат можна укладати будь-який тип цього обладнання.

Яка потужність електричної теплої підлоги є оптимальною?

Для житлових кімнат, санвузла або передпокою достатньо теплої підлогї потужністю 130-150 Вт/м². Але якщо ви плануєте обігріти балкон, або ваша квартира знаходиться на першому поверсі, обирайте більш потужний варіант, наприклад, на 180-220 Вт/м². Ці показники дійсні за умови, що тепла підлога використовується в якості додаткового обігріву.
DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .