Як вибрати матрац, поради щодо вибору

ОРТОПЕДИЧНІ МАТРАЦИ

Вибір за розміром

При обранні матраца під замовлення його розмір має співпадати з розміром спального місця. Вимірювати старий матрац – не дуже гарна ідея, тому що в процесі використання він змінює форму. За розмірами можна виокремити стандартні варіанти:

  • 60*120 і 70*140 см для дитячих ліжок;
  • 90-120*200 см для односпальних ліжок;
  • 140-200*200 см – для двоспальних ліжок.

При цьому за довжиною матрац має на 15-20 сантиметрів перевищувати зріст людини, яка буде ним користуватись. Допускається відхилення у 1-2 см, яке не буде суттєвим, але при більшій різниці потрібно купляти матрац за індивідуальним замовленням. Висота матрацу може коливатись від 10 до 40 см, ця характеристика залежить від моделі – безпружинні чи пружинні конструкції.

ОРТОПЕДИЧНИЙ МАТРАЦ

Жорсткість конструкції

За цим параметром можна виокремити матраци з низьким, середнім та високим ступенем жорсткості. На обрання моделі за цією характеристикою впливають вік та комплекція користувача, а також позиції, в яких він здебільшого спить. Додатково звертають увагу на стан хребта, наявні проблеми зі здоров’ям.

Людині з надлишковою вагою краще обирати жорсткий матрац, який забезпечить рівномірну підтримку спини. Також жорстким конструкціям віддають перевагу люди з остеохондрозом, викривленнями хребта та іншими хворобами опорно-рухового апарату.

Людям, які більшою мірою відпочивають на боку, підійдуть матраци середньої жорсткості. Але загалом матрац – індивідуальний виріб, який підбирається під кожного користувача окремо. Перед покупкою обов’язково проконсультуйтеся з ортопедом.

ОРТОПЕДИЧНИЙ МАТРАЦ VITA

ОРТОПЕДИЧНИЙ МАТРАЦ ATTENTO

Тип наповнювача

На сучасному ринку є велика кількість матраців з різними наповнювачами. За цим параметром вироби можна розділити на дві великі групи – синтетичні та натуральні матеріали. Серед натуральних наповнювачів можна виокремити:

  • бавовна – екологічно чистий матеріал, який не стає джерелом для розмноження клопів і має гіпоалергенні властивості;
  • овеча шерсть – добре вбирає вологу та зігріває, тому підходить для застосування у холодних приміщеннях;
  • кокосова койра – оброблені кокосові волокна мають достатній рівень міцності;
  • латекс – продукт, який отримують з каучукового соку, вирізняється природною гнучкістю та еластичністю.

Ортопедичний матрац з м'якими настилами з структурованої вовни.

Серед синтетичних матеріалів для наповнення матраців використовують пінополіуретан, поліестер, синтепон, Memory form. Часто синтетичні та натуральні матеріали поєднують між собою, щоб отримати конструкції потрібної жорсткості. Краще не займатись обранням матрацу самостійно, а заручитись підтримкою кваліфікованого спеціаліста, адже це складний і відповідальний процес.

Джерело: сайт snite.ua.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .