Стильні та функціональні рішення для маленьких ванних кімнат

Стильні та функціональні рішення для невеликих ванних кімнат

Ви досі впевнені, що компактну ванну кімнату неможливо зробити зручною та стильною? Ми спробуємо вас переконати, що це не так. Дизайнер салону сантехніки https://www.santechshara.ua/ розповість про декілька прийомів, які візуально розширюють простір та функціональність ванної кімнати. Обов'язково дочитайте до кінця, якщо плануєте ремонт у санвузлі.

Велике дзеркало закриває простір від тумби до стелі

Дзеркало на усю стіну

У невеликих санвузлах тумба під раковину зазвичай займає увесь простір від ванни чи душової зони до протилежної стінки. Над тумбою встановлюють дзеркало, ніби розрізаючи цей невеликий клаптик стіни. Дизайнери радять встановлювати велике дзеркало, закриваючи весь простір від тумби до стелі. Воно значно розширить ванну кімнату та додасть світла. І хоч саме дзеркало коштує недешево, його вартість компенсує економія на плитці та роботі майстра. Єдиним недоліком цього рішення буде те, що за дзеркалом не вдасться зробити місце для зберігання.

Багато людей відмовляються від цього рішення, думаючи, що решту життя їм доведеться провести із щіткою та драбиною, натираючи дзеркало. Перспектива цілком реальна, якщо не запобігти запотіванню — головній причині забруднення скляних поверхонь. Зараз ця проблема вирішується встановленням нагрівального мату, який використовується для теплої підлоги. Електричний нагрівач під дзеркалом дозволяє прогрівати поверхню тоді, коли це необхідно.

Функціональні рішення для маленьких ванних кімнат

Функціональні рішення для маленьких ванних кімнат.

Тепла стіна замість рушникосушарки

У більшості дизайнерських проектів ви не побачите класичної сушарки для рушників. Замість неї використовують технологію теплої стіни та стильні гачки. Майстри встановлюють нагрівальні елементи у стіну та закривають плиткою. Блок керування монтують поряд, або ховають у технічну шафу. Це рішення легко втілити навіть у найменшому санвузлі, заощаджуючи простір. У великих ванних кімнатах роблять по декілька теплих стін: одну біля раковини для рушників, іншу — для халатів поряд із ванною чи душем.

Тепла стіна замість рушникосушарки

Стильні та функціональні рішення для маленьких ванних кімнат

Змішувачі прихованого монтажу

Змішувачі — найменші, але найпомітніші елементи сантехніки, якими ви користуєтесь по декілька разів на день. У зоні раковини дизайнери радять встановлювати настінні крани прихованого монтажу. Ззовні це горизонтальний вилив, який виходить зі стіни, та важіль керування. Настінні моделі пасують до вбудованих та накладних раковин, а головне — не займають місця на стільниці. А ще за ними легше доглядати, адже вилив не контактує з водою.

Змішувачі прихованого монтажу

Для душових зон існують душові системи прихованого монтажу. Замість громіздкого змішувача та штанги з лійкою варто встановити прихований блок керування з лаконічною ручкою та верхнім душем. Ви можете обрати механічний чи термостатичний змішувач, а також експериментувати з розміром, формою та місцем встановлення лійки. Ці системи однаково стильно виглядають у душовій зоні та біля ванни. Для набору води у ванну також радять встановлювати настінний змішувач, або систему вбудованої подачі води. Ззовні вона виглядає як звичайний перелив.

Душові системи прихованого монтажу

Змішувачі прихованого монтажу.

DecorateMe logo Опубликовано Обновлено .